Adományjegy Retriever Rescue 5 000 Ft

5 000 Ft

Elfogyott

Cikkszám: RR5000 Kategória:

Leírás

A Retriever Rescue Fajtamentő Egyesület 2009 óta bejegyzett, nonprofit állatvédő szervezetként működik. Fő céljuk a gazdátlan, sintértelepekre került, altatás előtt lévő golden és labrador retrieverek mentése: állatorvosi ellátásuk, megismerésük, átmeneti elhelyezésük, testi- és lelki rendbehozataluk után végleges gazdához adásuk.

Sokuk minimum középkorú, beteg, kétes múlttal rendelkező kutyus. Egy részüket sújtják a retrieverekre jellemző fajtabetegségek (például ízületi bántalmak vagy szemproblémák), sokukat idős korára dobta el magától gazdája.

A Retriever Rescue non-profit egyesületként lát el közhasznú tevékenységet. Ez azt jelenti, hogy bevételeit nem gazdasági tevékenységből, hanem támogatásokból és felajánlásokból szerzi. Az így megszerzett javakat – pénz és tárgyi eszközöket – elsődlegesen a golden és labrador retriever fajtájú kutyák, alkalmanként típusos keverékeik megmentésére, állatorvosi ellátására, gondozására és új, felelős gazdához adására fordítja.

Mint a legtöbb közhasznú egyesület esetében, a legfontosabb szerepet a Retriever Rescue életében is a pénzbeli támogatások jelentik. Ebből tudják kifizetni az állatorvosi ellátás költségeit, megvásárolni a szükséges gyógyszereket, az etetéshez a tápot, és bármi mást, ami védenceik számára szükséges.

Pénzbeli támogatásoknál a legkisebb felajánlás is nagyon sokat számít. Nem tudják eléggé megköszönni mindazok támogatását, akik havonta akárcsak pár száz forinttal hozzájárulnak ahhoz, hogy megmenthessenek egy újabb, sintértelepen senyvedő, vagy árokparton éhező retrievert.