Az 5 legnagyobb kutyafajta

Amikor azt hallottad, hogy „nagy kutya” nem biztos, hogy tudtad, mennyire komolyan kell venni a „nagy” jelzőt. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked olyan fajtát amelyik tényleg hatalmas. Ők azok a szelíd óriások, akikről a vicces képek készülnek. Most megmutatjuk őket.

Óriások

Sokan szeretik őket, pedig nagyon különlegesek, sokat esznek, hatalmas hely kell nekik, és néha döbbenetesen nagyok. Íme a világ legnagyobb kutyái azok az óriások, akiket imádnál.

A német dog

Ha azt mondjuk, hogy német dog, sokan értetlenkedve pislognak, hogy na, ő pedig kicsoda, az utolsó „dog” akiről hallottak az a dán. És ez valahol igaz is, mert évtizedek óta dúl a vita, hogy ez a hatalmas kutya valóban német, vagy dán dog? Mi a németre tesszük le a voksunkat. Arisztokratikus megjelenésű, hatalmas kutyák ők, már a fáraók kedvencei is voltak (csak ott valami húzott fülű érdekes, lényként voltak ábrázolva). Tényleg elképesztő nagyok, akár 90 centis is lehet a marmagassága (a feje még magasabban van) és 85 kilós is lehet. Hűséges, egygazdis típus, kiváló őrkutya.

A nápolyi masztiff

Kicsit olyan, mintha az összes hatalmas kutya nevében hordozná a helyet, ahonnan származik, hiszen nápolyi masztiff Olaszország déli részéről származik. Őrző kutyaként tökéletes, a kan 75 centi magas is lehet, és 70 kilós. A lányok kicsit kisebbek ők olyan 60-70 centi marmagasságúak. Érdekes, hogy végtelenül békés, nyugodt kutyák, bátrak, szívósak, és dominánsak. A baj akkor van, ha a rájuk bízott területre úgy akar bemenni valaki, hogy a gazdi nincs ott, mert akkor bevetik magukat, és már az ugatásuk is ijesztő.  Fontos tudni, hogy a kan a lakásban, és bárhol azonnal dominánsan viselkedik más kutyákkal szemben.

A skót szarvasagár

Őt nem annyira ismerjük itthon (de észrevetted, ugye, hogy az ő nevében is benne van a származási helye), skót kutya, és tényleg szarvasvadászatra tenyésztették még 800 körül. A marmagassága megközelíti a 70 centit (ne feledjük, hogy ez a marmagasság). Noha manapság már nem használják őket szarvasvadászatra, a fajtát életben tartják a rajongók. Kedves, gyors kutya, okos, és ha kell kíméletlen.

Bordeuxi dog

Hát persze, hogy még egy olyan hatalmas kutya amelyik a nevében hordozza a származási helyét. (Igaz hívják bordeauxi masztiffnak, és francia masztiffnak is). A nápolyi masztiffal ellentétben a Bordeauxdog-ot nemcsak a ház és a ház őrzésére használják, hanem igazi, komoly munkakutya volt. Fontos tudni róla, hogy szabadnak született (nem fogja magát jól érezni egy lakásban), nyugodt, és szelíd fajta. Az a különössége, hogy önfejű: mielőtt végrehajt egy feladatot átgondolja, hogy neki mi jó abban, és csak akkor teszi meg, ha látja az értelmét. Nagy kutya, a marmagassága 60-70 centi, és 45-50 kilós az ideális súlya. 

Az Újfundlandi

Nagyon sokan elírják a nevét, mert nehéz megjegyezni, hogy újfunDlandi, nem újfullandi. Nagy, méltóságteljes, erőt sugárzó kutyák. Az már nem is különös számodra, hogy nevében a származási hely, de az talán igen, hogy ez a kutya nem munkakutya, nem őrző védő, hanem a halászoknak segített. Kivételesen jól úszik, régen az volt a feladata, hogy bármit (és komolyan mondjuk, hogy bármit) ami a vízbe esett (akár embert is) kihúzzon a csónakhoz, vissza a hajóra. Akár jeges vízben is, mert a hosszú, dupla bundája melegen tartotta. Hatalmas mentőkutya mert akár 75 centi is lehet a marmagassága, és ehhez társul 60-70 kiló.

Mi azt javasoljuk, hogy legyen kutyád, hogy nevelj boldog, kiegyensúlyozott kutyát: kattints ide, és turbózd fel az immunrendszerét: https://cibdolcbd.hu/termekkategoria/cbd_allatoknak/