Az 5 félreértett kutyafajta

Veszélyes. Agresszív. Gyilkos. Fenyegetés a társadalom számára. Nem gyerekbarát, harapós, kezelhetetlen. Ez csak néhány kijelentés, amelyet a listán szereplő kutyák kapnak tőlünk akkor amikor meglátjuk őket. Pedig az igazság az, hogy ezek a fajták szerethető, hűséges kutyák, akiket a rossz tulajdonosok miatt hiszünk olyannak amilyennek. Íme az 5 legjobban félreismert kutyafajta.

American Staffordshire Terrier

A staffikat még 1930 körül tenyésztették ki, kifejezetten azért, mert gyerekbarátnak számítottak. Alapvetően ők édes és hűséges kutyák, akikben eredetileg nem volt agresszió (és tulajdonképpen ma sincs) inkább azért hisszük, hogy ők rossz kutyák mert rossz a hírük, és rossz fiúk mellett van a helyük. Az egyik legjobban félreértett kutyafajta ő, hiszen egy jól nevelt példányra akár a gyerekedet is ráhagyhatod, és soha eszébe nem jutna agresszívnek lenni.

Csau csau

Ők is a meg nem értettek kategória, hiszen még a magyar honlapok többsége is azt írja róla, hogy nem családbarát kutya, ennek pedig egyetlen oka van: nincs nála egygazdisabb fajta, és éppen ez az előnye a hibája. Ha egyszer összebarátkoztatok az a csau csaunak egy életre szól, és soha többé senkit nem vesz gazdiszámba, csak téged. Ez mindaddig nem gond amíg egyedül vagy, de ahogy társad lesz azzá válik, mert a csau csau nem hallgat majd rá. Sokan gondolják agresszívnak, de nem az, csak megvédi a területet, és a gazdáját.

Rottweiler

Akik nem is merik azok az emberek ijesztő gyilkosnak gondolják, akik ismerik azok szerint egy szerethető, nagy kutyus, amelyik hűséges, alapvetően jóindulatú, tény, hogy makacsabb fajta, igaz keményebb gazdit igényelnek, mint a házi ölebek, de szuper fajta. Előnyük, hogy nagyszerű munkakutyák, és amit ők egyszer őriznek, az „őrizve van”.

Dobermann

Mint a rotinak a dobermann-nak is inkább a híre rossz. Nagy testű kutya, ez tény. Komoly kutya, ez is tény. Nem baj, ha kemény a gazdi, mert szereti átvenni a falkavezér szerepet: ez is tény. Ahogy az is, hogy ez a kemény külső egy nagyon érzékeny, hűséges, és nagyon szerethető kutyát rejt, aki mindennél jobban fél annál, hogy a gazdija (akit feltétel nélkül imád) elhagyja, ezért ez a kutya varázslatos.

Dalmata

Ő pont mindennek az ellenkezője. A dalmata úgy híresült el, mint egy cuki, kedves, aranyos, felbőszíthetetlen, igazán gyerekkedvelő fajta, pedig nem az. Hiszed vagy nem, ez a foltos bohóc bár játékos fajta és lelkesen vágyik a szeretetre, és megtesz szinte bármit, amit a tulajdonos kér, de az etikátlan nevelés azonban néhány neurológiai problémát okozott náluk, amelyek viselkedésproblémákat okoztak. De emiatt nem a kutya a hibás, és ettől még kezelhető, aranyos.

Nevelj boldog kutyát: kattints ide, és turbózd fel az immunrendszerét: https://cibdolcbd.hu/termekkategoria/cbd_allatoknak/